Wat is homeopathie?

Als er klachten of ziekten ontstaan, is dat een teken dat het natuurlijk evenwicht in het lichaam verstoord is geraakt. Om het probleem op te lossen, moeten de oorzaken van de verstoring worden gevonden. Dit is wat een homeopathisch arts doet.

Informatie over onze alternatieve geneesmiddelen

Homeopathische geneeskunde

Verstandig en gezond leven. Dat is de filosofie van onze homeopathische drogisterij, en dat al meer dan dertig jaar!


Gezond leven
Als u klachten heeft, pakken wij het probleem bij de oorzaak aan. Omdat elke situatie uniek is, is een grondige diagnose nodig waarbij we u graag persoonlijk ontmoeten. 

Verstandig leven

Wij propageren het werken met producten op natuurlijke basis. Deze passen bij de biologische samenstelling van het menselijk lichaam. Een verstandige keuze.

Een homeopaat kijkt naar de hele mens en de samenhang tussen fysieke en psychische klachten. Na de diagnose wordt uit meer dan duizend homeopathische geneesmiddelen het beste middel gekozen, waarmee het natuurlijk evenwicht kan worden hersteld.

Homeopathie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of ziektebeeld. Het kan ook verlichting geven wanneer u bent uitbehandeld en de middelen kunnen meestal naast uw reguliere medicatie worden gebruikt. De diagnose van de homeopaat is een aanvulling op eventuele diagnoses van medisch specialisten. Indien nodig vindt er overleg plaats.

Wij adviseren u graag over onze homeopathische middelen en maken, indien u wilt, een afspraak voor u met een aan ons verbonden klassiek homeopaat.

De producten die wij verkopen, zijn onder andere: Heel, Boiron, Unda, VSM, Vogel en Bonusan.

Meer weten? Neem contact op

Het team van de homeopathische apotheek in Den Haag

Gezondheidsadvies geven aan jong en oud is onze passie. Wij, eigenaar Rob ter Haar en het team van Drogisterij Homeopathie Benoordenhout, hebben van deze passie ons beroep gemaakt. Een persoonlijke en vriendelijk service is ons visitekaartje. En niet zonder succes: we hebben een grote groep vaste klanten die, voor onze producten en alternatieve geneesmiddelen, van heinde en verre naar Den Haag komen. 


Wij werken samen met een arts die gespecialiseerd is in fytotherapie. Daarnaast is hij orthomoleculair specialist en klassiek homeopaat. Voor een consult maakt u eenvoudig een afspraak in de winkel.


Daarnaast verwijzen wij regelmatig klanten door naar moderne en goed opgeleide artsen, therapeuten en diëtistes.

Wij adviseren u graag over verantwoord gebruik van fytotherapeutische middelen en raden u aan deze altijd in overleg te gebruiken.


De merken die wij verkopen, zijn onder andere: Cruydthof, DNH, Researsch, Zonnegoud, Bonusan, Nutra, Medix, Bach Flower remedies van Bach, Salus, Rio, Vita Kruid, PileJe, Weleda, Vogel, VSM, Buurmans, Solary, Solgar, Lamberts, Heel, Bio-ron, Ayurveda Health, Ayurveda, Holisan, Fytostar, Ayurveda Biologics, Steigerwald, Natura Sanat, Solaray Irwin Naturals, Mannatech, Kiemplant, Go, Pflüger, Sambucol, Hylak, Best Choice, Nagel, Argandia, Vita producten Syntheses, LichtWesen, Hilda Clark, Vitals, Rejuvenal, Toco tholin.


Nieuwsgierig? Bekijk onze producten hier
homeopathische geneesmiddelen: kruiden

Natuurlijke geneeswijze

Homeopathische geneesmiddelen worden bereid met natuurlijke producten, zoals planten en mineralen.

Deze producten worden in stappen steeds meer verdund en geschud. Door dit zogenaamde ‘potentiëren’ ontstaat er energie die de geneeskracht versterkt en wordt de schadelijke werking weggenomen.


Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door ziektes zelf te overwinnen, bouwt uw lijf een grotere weerstand op.


Bij het gebruik van homeopathische geneesmiddelen is er geen kans op bijwerkingen, omdat er na het potentiëren geen molecuul van het oorspronkelijke product meer in zit, en de werking via een vorm van energie loopt.

Wat is fytotherapie?

Fytotherapie

In tegenstelling tot homeopathische geneesmiddelen worden fytotherapeutische middelen niet gepotentieerd en in niet of nauwelijks verdunde vorm toegediend. Hierdoor valt fytotherapie niet onder homeopathie. 


De moleculen van fytotherapeutische middelen gaan verbindingen aan met cellen in het lichaam, net zoals bij gewone, chemische geneesmiddelen. Het verschil is echter dat bij fytotherapie, net als bij homeopathie, uit wordt gegaan van de theorie van Hahnemann. Die stelt dat het gelijksoortige het gelijksoortige geneest.

natuurlijke, fytotherapeutische middelen

Wij adviseren u graag over verantwoord gebruik van fytotherapeutische middelen en raden u aan deze altijd in overleg te gebruiken.


De merken die wij verkopen zijn onder andere: Cruydthof, DNH, Researsch, Zonnegoud, Bonusan, Nutra, Medix, Bach Flower remedies van Bach, Salus, Rio, Vita Kruid, PileJe, Weleda, Vogel, VSM, Buurmans, Solary, Solgar, Lamberts, Heel, Bio-ron, Ayurveda Health, Ayurveda, Holisan, Fytostar, Ayurveda Biologics, Steigerwald, Natura Sanat, Solaray Irwin Naturals, Mannatech, Kiemplant, Go, Pflüger, Sambucol, Hylak, Best Choice, Nagel, Argandia, Vita producten Syntheses, LichtWesen, Hilda Clark, Vitals, Rejuvenal, Toco tholin.

Meer informatie? Vraag het ons.